Merellinen Kaarina paremmin esille


Kaarinassa on meren ja järven rantaa kymmeniä kilometrejä. Suomalaiseen perinteeseen kuuluu jokamiehen oikeus. Jotenkin tuntuu siltä, ettei jokamiehen oikeus koske rantoja täällä Kaarinassa. Kaikilla ei tietenkään voi olla asuntoa meren rannalla, mutta helppo pääsy yhteisille rannoille lisäisi kaupungin vetovoimaa muuttoa harkitsevien mielessä.

Miksemme rakenna rantaraittia Piikkiöstä Lemunniemeen niin kauan kun se on mahdollista. Nyt eivät rannat ole vielä aivan täyteen rakennettuja. Rantaraitin ei tarvitse koko matkaa mennä aivan rannassa vaan voi poiketa välillä lähikadulle ja palata taas rantaan rakennetun tontin kierrettyään.

Näin tuotaisiin meren ranta lähelle jokaista kaarinalaista. Rantaraittia voisi käyttää työmatkapyöräilyyn tai kuntoiluun juosten tai kävellen. Hyviä esimerkkejä on jo olemassa. Ruotsin Motalassa, joka on Vätternin rannalla asia on toteutettu hienosti. Oppia voi ottaa myös lähempää Turusta. Kävelyreitti Auransillalta Halisiin ja toista puolta takaisin on myös erinomaisen hieno. Välillä on kuntoilupaikkoja ja hiven historiaa.

Eipä muuta kuin kaavoituslautakunta töihin ja kohta Kaarinassa on suosittu rantaraitti, joka kulkee erilaisten taukopaikkojen läpi kuten Rauhalinnassa Saariston portin ja Hovirinnan huvipuiston ja päätyen Ala-Lemun golf-keskukseen.

Kalervo Korvensyrjä

Valtuutettu (Kok.)

Viimeisimmät
Arkisto